< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

“Vāruvīte” viesu pulkā nosvin desmito jubileju

“Vāruvīte” viesu pulkā nosvin desmito jubileju

2024-03-08, 18.38

Zūru pamatskolas bērnu tautas deju kolektīvs “Vāruvīte” skaistā koncertā sagaidīja desmito dzimšanas dienu. Kopā ar viņiem to nosvinēja Tārgales bērnu deju kolektīvs “Dore”, “Piltenes dadzīši”, Puzes pamatskolas 1.–4. klašu un Ugāles vidusskolas 1.–4. klašu deju kolektīvs, Marijas deju studija un Zūru pamatskolas ansamblis. Jaunie dejotāji Zūru pamatskolā ieradās jau no rīta, lai piedalītos mēģinājumā, bet pēc tam koncertā priecētu cits citu un skatītājus.

Kā pastāstīja saietu nama “Mazā Vinda” vadītājs Valdis Šmēliņš, iecere Vārves pagastā dibināt bērnu tautas deju kolektīvu radās jau 2013. gadā, un pagasta pārvaldes vadītāja Gunita Ansone toreiz sameklēja pirmo vadītāju. Tā bija Judīte Zīberga. Pirmā sapulce kopā ar vecākiem notika 2014. gada 8. martā, tādēļ šogad tika svinēta “Vāruvītes” desmitā dzimšanas diena. Kā jau svētkos ierasts, skanēja laba vēlējumi un tika pasniegtas veltes. Gaviļnieku krustmāte Gunita Ansone izteica cerību, ka mazie dejotāji ar laiku kļūs par vidējās paaudzes deju kolektīva “Vāruve” dejotājiem.

Otrā “Vāruvītes” vadītāja bija Zane Kalniņa, un viņa atzina, ka tas bija īpaši tuvs un mīļš kolektīvs, jo vairāk tādēļ, ka tas bija pirmais, kura vadīšanu viņai uzticēja. Ar dāvanu grozu bija ieradusies arī Inga Berga, bijusī Vārves pagasta kultūras darba organizatore, un viņa atminējās, kā notika spriešana par deju kolektīva dibināšanu un tika lemts, kā mazie dejotāji tērpsies.

Otro gadu “Vāruvīti” vada Dace Pūpoliņa, un viņai bija šāds sakāmais: “Mīļie dejotāji, dejojiet ar prieku un no sirds!” Zūru pamatskolas direktore Santa Broša pateicās Dacei par darbu un pasniedza “Vāruvītes” vadītājai kolektīva atpazīšanas zīmi, ko varēs izmantot gājienos un dažādos pasākumos. Izglītības pārvaldes vadītāja Aina Klimoviča, pateikusi, ka šādi kopā sanākšanas svētki ir vajadzīgi ne tikai, lai satiktos, bet arī apjaustu, ko jaunie dejotāji ir sasnieguši, pasniedza Dacei pateicības rakstu, jo viņa savu darbu dara ar sirdsdegsmi un kvalitatīvi. Apsveikuma vārdus teica arī vieskolektīvu vadītājas, un daudzās uzrunās izskanēja pateicības vārdi vecākiem, jo viņi ir tie, kuri gādā, lai mazie ķipari laikus apmeklētu mēģinājumus un būtu saposti svētkiem. Tāpat paldies visām mūsu novada bērnu deju kolektīvu vadītājām, kuras gatavo savus audzēkņus skatēm, lai 2025. gadā varētu piedalīties Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm