< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Četrpadsmito reizi izskan “Sudrabotās melodijas”

Četrpadsmito reizi izskan “Sudrabotās melodijas”

2024-03-02, 18.23

Puzes kultūras namā izskanēja pasākums senioriem “Sudrabotās melodijas”. To organizēja novada Senioru padomes vadītāja Māra Kraule sadarbībā ar Puzes senioru klubiņu “Vakarblāzma” un Puzes kultūras nama vadītāju Ivetu Peti, kurai savukārt bija sava palīgu komanda.

Tie, kuri apmeklē šo sarīkojumu, jau zina, ka vispirms notiek klātesošo sasaukšanās, lai secinātu, kas tad ir ieradies. Šoreiz viesu pulkā bija pārstāvji no visiem Ventspils novada pagastiem, kā arī tālāki ciemiņi no Dundagas, Turlavas, Pastendes, Laucienes, Sabiles, Laidzes, Spāres, Valdemārpils, Tukuma, Kuldīgas, Stendes, Vandzenes un Rojupes. Viņi nāca ar nelielām un mīļām veltēm, pretim saņemot pužiņu sarūpētās dāvanas.

Ventspils novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Mačtams apliecināja, ka pašvaldība arī šogad atbalsta seniorus, atvēlot līdzekļus ne tikai “Sudraboto melodiju” rīkošanai, bet arī novada senioru sporta spēlēm, kas vasarā notiks Popē, un senioru saietam, kuru rudenī organizēs Ancē. Apsveikuma vārdus teica arī Kultūras nodaļas vadītājs Juris Jope un Alekša Zariņa ģitāras pavadījumā izpildīja divas dziesmas no teātra izrāžu repertuāra.

Puzē bija ieradusies arī Latvijas Pensionāru federācijas valdes locekle Aija Leitāne. Viņai līdzi bija izdruka no jaunākā organizācijas izdevuma “Latvijas Pensionārs”. Viņa uzsvēra, ka to bez maksas, iepriekš vienojoties, var saņemt “Mēness aptiekās”. Latvijas Pensionāru federācija daudz dara, lai valdība sadzirdētu senioru balsi un būtu informēta par šīs paaudzes vajadzībām un interesēm. Pēc Aijas Leitānes teiktā, daļa senioru nevēlas iesaistīties sabiedriskās aktivitātēs, savukārt pārējie labprāt tiekas un dažādo savu ikdienu. Piemēram, dzied, dejo, nūjo, darina rokdarbus un labprāt dodas ekskursijās. Ventspils novada pašvaldība finansē savu sneioru braucienus, un viņi izvēlas dažādus interesantus apskates objektus, lai pēc tam gremdētos atmiņās par redzēto un dzirdēto.

Priekšnesumus “Sudrabotajās melodijās” sniedza Ventspils Vācu kultūras biedrības ansambļa “Windau” dziedātājas, balli spēlēja Juris Pavlovs no Džūkstes. Līdzko viņš pieskārās sintezatora taustiņiem, tā uzreiz zālē bija tik daudz dejotāju, ka nevarēja ne adata nokrist. Pasākuma dalībnieki no katras vietas tika iemūžināti kopbildē, ēkas otrajā stāvā viņi varēja apskatīt senioru klubiņa “ Vakarblāzma” pārstāvju kolekcijas – krūzes, vardītes, eņģeļus, izšuvumus utt. Sarīkojuma dalībnieki labi atpūtās un atjaunoja spēkus, lai varētu sagaidīt pavasari moži un pozitīvās enerģijas uzlādēti.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm