< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Ventspils novada senioru pasākums

Ventspils novada senioru pasākums

2023-10-01, 17.50

Starptautisko senioru dienu mūsu novada seniori svinēja Ugāles tautas namā “Gaisma”. Viesus uzņēma un sagaidīja Ugāles pagasta senioru kluba “Bārbele” vadītājas Vera Berga un Irēna Lakše. Viņas bija padomājušas par saturīgu un interesantu programmu.

Pasākumā uzstājās gan Rasmas Petmanes vadītā sieviešu vokālā ansambļa “Uggula” dziedātājas, gan Ugāles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un pasniedzēja, arī Saldus akordeonistu ansamblis “Akords”. Svētku īpašais viesis bija Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis, kurš izaudzis un mācījies Ugālē. Viņš atcerējās, kā uzsācis sportiskās gaitas, un godīgi atzina, ka skolā nav bijis labākais skolēns. Piemēram, viņš negribēja apgūt vācu valodas gramatiku, jo tolaik domāja, ka dzīvē nebūs saskarsmes ar vāciešiem, bet nu tie ir Latvijas bobslejistu konkurenti.

Senioru pēcpusdienā varēja noskatīties Aleksandra Hmeļņicka veidoto filmu par Ugāli un ieklausīties apsveikumos. Domes priekšsēdētaja pirmais vietnieks Guntis Mačtams uzsvēra, ka pašvaldība atbalsta seniorus arī tādēļ, lai pateiktu viņiem paldies par to, kas izdarīts darba gados, un arī par tām aktivitātēm, kurās seniori iesaistījušies tagad. Ugāles pagasta pārvaldes vadītājs Gendrihs Šķesters pateicās klātesošajiem par to, ka viņi audzina savus bērnus un mazbērnus tā, lai viņi apzinātos, cik svarīga ir Latvijas neatkarība. Savs sakāmais bija arī Senioru padomes vadītājai Mārai Kraulei. Viņa atgādināja, ka seniors ir ikviens cilvēks kurš sasniedzis 50 gadu vecumu un nav jāgaida pensija, lai iesaistītos senioru kustībā. Rosīgāka darbība notiek tajos pagastos, kurus izveidoti senioru klubiņi, bet arī citos pagastos seniori ir aktīvā dzīves pozīcijā. Senioru dienas dalībnieki vienojās, ka sporta spēles nākamvasar notiks Popē, bet senioru saiets Ancē.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm