< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Skolotājs – sapņu profesija 

Skolotājs – sapņu profesija 

2023-08-30, 10.55

Ar iedvesmojošiem vārdiem par skolotāja misiju novada pedagogu konferenci iesāka Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Sibilla Veģe, atgādinot pasākuma vadmotīvu “Ceļa karte vienotai izglītības kvalitātes sekmēšanai.” Skolotājam, teica Sibilla, jābūt kā radaram, kuru vada mīlestība: “Mums ir vislabākie skolotāji, skolēni un viņu vecāki”. Novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks sveica klātesošos un novēlēja, lai jaunais gads skolotājiem nes prieku un gandarījumu, bet viņa pirmais vietnieks Guntis Mačtams izskaidroja aprēķinus, kādus liek lietā, nosakot pedagogu algas apmēru.

Valsts izglītības satura centra vadītāja Liene Voroņenko uzsvēra, ka atzīmju kults nav nekas labs un skolēnu vērtēšanai ir jāsniedz atgriezeniskā saikne. Viņa ieminējās, ka izglītojamajiem jāiemāca uzņemties lielāka atbildība, piemēram, mācīties katru dienu, nevis kampaņveidīgi – tikai pirms pārbaudes darbiem. Būtu labi, ja skolēni tos uztvertu nopietni un nepārrakstītu vairākas reizes. Liene Voroņenko akcentēja, ka eksāmeni ir skolēnu zināšanu, nevis pedagogu vērtējums. Intelekta attīstības centra vadītājs Oskars Grīslis, apskatot tēmu “Pašvadīta produktivitāte,” sacīja, ka prasmju apguvi lieliski veicina motivācija un darbam veltītā uzmanība, piebilstot, ka vajadzētu mācīt jaunajai paaudzei koncentrēties vienai lietai, nevis paralēli mācību darbam izmantot viedierīces. Mācību procesā Oskars Grīslis ieteica biežāk izmantot spēles un izkustēties, jo tad jaunu zināšanu apguve veicas labāk.

Konferences otrajā daļā tika pasniegti deviņi Ventspils novada pašvaldības apbalvojumi “Gada skolotājs.” Par mūsdienīgu un kvalitatīvu izglītības darba organizēšanu un vadību uzteikta Ugāles vidusskolas direktore Dana Šimpermane un Puzes pamatskolas skolotāja un direktores vietniece Gita Māmuļniece, par inovācijām izglītības procesā (par jaunu metožu, pieeju, stratēģiju, jauno tehnoloģiju pielietojumu mācību un audzināšanas darbā un tml.) – Zūru pamatskolas skolotāja Ieva Mickus un Puzes pamatskolas skolotāja Lienīte Čače, par ieguldījumu un sasniegumiem atbalsta pasākumu nodrošināšanā izglītojamajiem – Zūru pamatskolas skolotāja Irēna Ķude un Piltenes pamatskolas skolotāja Agita Ameļina, par ieguldījumu un sasniegumiem audzināšanas, ārpus stundu un interešu izglītības darbā – Tārgales pamatskolas skolotājs Pēteris Tervits, par kvalitatīvu, atbildīgu, radošu darbu, augstu kompetences līmeni, aktīvu sabiedrisko darbību izglītības jomā – Ugāles vidusskolas skolotāja Dzintra Hartmane un Tārgales pamatskolas skolotāja Revita Sproģe-Golubeva. Savukārt Užavas pamatskolas skolotājai Ilzei Gestei pašvaldības Atzinības raksts piešķirts par kvalitatīvu un atbildīgu darbu izglītības jomā.

Pasākuma noslēgumā izskanēja muzikāls sveiciens no grupas “Astro’n’out” akustiskā dueta – Māras Upmanes-Holšteines un Jura Kalniša. Lai jaunajā mācību gadā pedagogiem daudz sirdssiltuma, skolēniem prieks par paveikto un vecākiem gandarījums par savu bērnu sasniegumiem. Tie ir katram, tikai jāprot mazajā saskatīt lielo.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm