< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Ir sākušies Dziesmu un Deju svētki

Ir sākušies Dziesmu un Deju svētki

2023-07-02, 23.00

No 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā notiek XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Kolektīvi dodas uz Rīgu un ir gatavi doties uz mēģinājumiem, dziedāt, dejot un muzicēt svētku koncertos.

Ventspils novadu pārstāv 151 dalībnieks no deviņiem kolektīviem: pūtēju orķestris “Ugāle”, vidējās paaudzes deju kolektīvi “Vāruve”, “Ance”, “Tārgale” un “Usma”, senioru deju kolektīvs no Ances, folkloras kopas “Kāndla” un “Urdava”, kā arī etnogrāfiskais ansamblis “Maģie suiti” vadītāju Jāņa Smilgas, Viestura Ozola, Zanes Kalniņas, Elitas Kuģenieces, Agneses Sarmas, Ilgas Pornieces, Aritas Grīnbergas un Ilgas Leimanes vadībā.

2. jūlijā visas dienas garumā norisinājās svētku dalībnieku gājiens “Novadu dižošanās”, tas vijās no Brīvības pieminekļa līdz Dailes teātrim. Svētku gājienā, plīvojot novada un Latvijas karogiem, kolektīvu vimpeļiem, dziedot, spēlējot un gavilējot devās pūtēju orķestris “Ugāle”, vidējās paaudzes deju kolektīvi “Vāruve”, “Ance”, “Tārgale” un “Usma”, senioru deju kolektīvs no Ances, folkloras kopas “Kāndla”, “Urdava”, “Pill tīn”, “Sītava”, “Pūnika”, kā arī etnogrāfiskais ansamblis “Maģie suiti”, pašvaldības vadība, pagastu pārvalžu vadītāji un kultūras darbinieki.

Gājienā bija iespēja ieraudzīt katram novadam raksturīgās kultūrzīmes. Ventspils novads savā noformējumā akcentēja teritorijas kultūrvērtības: lībiešus, suitus un ventiņus, godā ceļot tautastērpu un tā dažādību.

“Šie ir mani piektie Dziesmu un Deju svētki, kuros darbojos kā koordinatore, novadu vedot uz svētkiem, un šī bija pirmā reize, kad gājiena laikā lija lietus. Tas liecina, ka ir noticis kaut kas auglīgs, viss ir gājis uz labu. Ir lieliska sajūta iet pa Rīgas centru ar tautas tērpu mugurā, cilvēki apkārt gavilē, ir pozitīvas emocijas. Katra cilvēka vaļasprieks – dziedāšana, dejošana, spēlēšana – ir devusi to iespēju būt lepnam par to, kas viņš ir un ko dara. Šobrīd mēs esam lepni par to, kas mēs esam un ko spējam!” emocijās dalās Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm