< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Izspēlēta novada amatierteātru skate

Izspēlēta novada amatierteātru skate

2023-04-23, 13.15

Zlēku kultūras namā aizvadīta Ventspils novada amatierteātru skate, kolektīviem iepriecinot kolēģus un skatītājus ar septiņām aizraujošām izrādēm. Tās vērtēja Latvijas Amatieru teātru asociācijas valdes priekšsēdētāja Daina Kandevica un Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše.

Zlēku amatierteātris “Margots” (režisore Kristīne Kauliņa) ieguva 44 punktus un I pakāpi,  Usmas amatierteātris “Suflē” (režisore Laila Grunte) saņēma 35 punktus un II pakāpi, Ugāles amatierteātrim “Ugāles drāma” (režisore Iveta Pete) piešķirti 37 punkti un II pakāpe, Puzes amatierteātris “Un tā tāļāk” (režisore Iveta Pete) ieguva 44 punktus un I pakāpi, Ziru amatierteātris “Vērmeles” (režisore Anita Pāvelsone) novērtēts ar 35 punktiem un II pakāpi, Užavas amatierteātris “Maskas” (režisore Linda Sāmīte) saņēma 42 punktus un I pakāpi un Jūrkalnes amatierteātrim (režisore Kristīne Skrulle) piešķirti 40 punkti un I pakāpe.

Visaugstāk novērtētie kolektīvi – Zlēku amatierteātris “Margots” un Puzes amatierteātris “Un tā tāļāk” –  tiek virzīti uz vēl vienu vērtēšanu rudenī, kur tiks ņemts vērā ekspertu viedoklis un ieteikumi izvirzīšanai uz Kurzemes reģiona skati. Lai izdodas!

“Ļoti piepildīta diena. Es priecājos, ka kolektīvi, neskatoties uz dažādām grūtībām, bija saglabājušies un strādājuši. Protams, panākumi atkarīgi gan no izvēlētā dramaturģiskā materiāla, gan režisora prasmes to pasniegt. Aktieri bija azartiski, redzams liels spēlēt prieks. Vienam veicās vairāk, citam mazāk, tomēr jāpiestrādā pie izrādes tapšanas, jānonāk atpakaļ pie regulāra darba, un tad arī tas rezultāts būs. Vasara noteikti iedos savas korekcijas, izrādes pilnveidosies un tupinās iepriecināt skatītājus,” emocijās dalās Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše.

Amatierteātru skates foto

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm