< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Laikus nepabeigtām būvēm piemēros paaugstinātu nodokļu likmi

Laikus nepabeigtām būvēm piemēros paaugstinātu nodokļu likmi

2022-10-07, 08.07

No 2023. gada 1. janvāra Ventspils novadā tiks piemērota nekustamā īpašuma nodokļa paaugstinātā likme 3 % apmērā būvēm, kuru būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums.

Ministru kabineta noteikumos “Vispārīgie būvnoteikumi” ir noteikts maksimālais būvdarbu veikšanas termiņš – astoņi gadi. Tādējādi visas būves, kuru būvniecība sākta pirms 2014. gada 1. oktobra, ekspluatācijā bija jānodod līdz 2022. gada 1. oktobrim.

Likums “Par nekustamā īpašuma nodokli” nosaka, ka būvi, kuras būvniecībā pārsniegts kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, ar nākamo mēnesi pēc būvniecības termiņa izbeigšanās līdz mēnesim, kad parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā, apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā no lielākās kadastrālās vērtības: būvei piekritīgās zemes vai būves kadastrālās vērtības.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm