< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Tiks uzsākta Puzes ezera ekspluatācijas noteikumu izstrādes praktiskā daļa

Tiks uzsākta Puzes ezera ekspluatācijas noteikumu izstrādes praktiskā daļa

2022-08-09, 15.56

Iesaistoties Interreg V-A Latvijas- Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā LLI-449 “Ezeru pārvaldība un apsaimniekošana Kurzemē un Ziemeļlietuvā” (LIVE LAKE), Ventspils novada pašvaldība ir uzsākusi Puzes ezera ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumu izstrādi, kas dos iespēju uzlabot ezera pārvaldību.

Aivara Vāveres foto

Ekspluatācijas noteikumus izstrādā SIA “Saldūdeņu risinājumi”, ar kuru noslēgts līgums 2022. gada 19. janvārī. No 16. līdz 18. augustam Puzes ezerā tiks veikta zinātniskā zveja un hidrobioloģiskā izpēte. Puzes ezera apkārtnes iedzīvotāji un citi interesenti aicināti iesaistīties ezera ekspluatācijas noteikumu izstrādē. Viedokļus un priekšlikumus aicinām sūtīt uz e-pastu: [email protected].

Tāpat turpinās darbs pie Usmas ezera ekspluatācijas noteikumu izstrādes, kā arī ir iegādāts niedru pļāvējs ar aprīkojumu, lai varētu veikt niedru izpļaušanas darbus Usmas ezera funkciju un ekoloģiskās kvalitātes uzlabošanai.
Projekta mērķis ir uzlabot ezeru resursu apsaimniekošanu un pārvaldību.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm