< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Radošā nodarbība Annahites pamatskolā

Radošā nodarbība Annahites pamatskolā

2021-11-13, 10.16

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros mākslinieces Aijas Princes un Daigas Kaufmanes mākslas studija piedāvāja mūsu skolēniem radošu nodarbību “Glezniecība tradicionāli un netradicionāli”. Par to, ka mākslu var radīt ne tikai ar krāsām, bet arī ar smiltīm, pārliecinājās mūsu skolas skolēni, praktiski darbojoties .
Darbs ar krāsainām smiltīm ir viens no dabas vides estētikas radošās darbības virzieniem. Smiltis ir vienkāršs un zināms materiāls, savas smalkās uzbūves un struktūras dēļ, tās viegli ļaujas radīšanas procesiem.  Pirms radošās nodarbības  māksliniece pastāstīja, kur var vākt smiltis krāsošanai, kur aizliegts vākt un uzsvēra, ka smiltis no dabas mēs aizņemamies tikai uz laiku. Pēc minētās metodikas, smilšu rotaļām beidzoties, tās tiek atgrieztas atpakaļ dabas vidē. Smiltis vācot, ir jāievēro dabas saudzēšanas pamatdoma!

Radošās nodarbības laikā māksliniece Daiga Kaufmane mudināja skolēnus klausīties, vērot, domāt un iztēloties, ko var saskatīt ar pirkstiem izveidotajās krāsaino smilšu gleznās. Bērnu fantāziju rosināja arī krāsaino smilšu spēles uz melnā paklāja. Mākslinieces ierosināti skolēni katrs sev individuāli izveidoja košu smilšu attēlu, kas paliks atmiņai no šī aizraujošā pasākuma kā piemiņa vai dāvana draugam.

Šo krāsaino smilšu spēles ļāva saglabāt skolēnu zinātkāri, radīja procesuālu interesi, labvēlīgi ietekmēja maņu attīstību, stimulēja smalko muskulatūru, izsmalcināja vērojumu, bagātināja iztēli, novērsa pašizpausmes trūkumu, mazināja saskarsmes problēmas un protams – sniedza emocionālo gandarījumu. Skolēnu atsauksmes par šo pasākumu bija pozitīvas –
Interesants stāstījums, kā tiek pie krāsainām smiltīm (Rihards);
Patika tas, ka nekas netika uzspiests, mēs paši varējām izpausties un darboties ar krāsainām smiltīm (Elīna);
Patika miksēt dažādu krāsu smiltis, izveidojās interesanti zīmējumi (Artūrs);
Patika krāsaino smilšu spēles uz melnā paklāja, mums vajadzēja pastāstīt, ko katrs redzam uz paklāja (Aina);
Ļoti interesanti bija veidot zīmējumu ar krāsainām smiltīm (Viktors);
Viss patika. Bija interesanti (Artjoms);
Patika ar krāsainām smiltīm veidot savu zīmējumu – bitīti (Ieva).
Pēc novērojumiem, kā skolēni darbojās ar krāsainajām smiltīm, cik nopietni un ar interesi katrs veidoja savu zīmējumu, varēja secināt, ka nodarbība skolēniem patika.

                                                                                  “ Latvijas skolas soma” koordinatore  Ērika Bite

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm